2017. január 10., kedd

Álom (varázs)boltom

Azon méláztam itt magamban, mennyire jó lenne egy boltot nyitni. De komolyan, amolyan csodaboltot, meséset. Gyorsan. Vagy nem  is,  inkább egy kis  Patikát...
...az eredeti ötlet nem tőlem bvan, sokan, sokféleképp agyaltak már ilyesmin...de továbbgondolni jó (és szabad)
Ebben az én Patikámban soha ki nem fogyó Mosolytablettát ajánlanék a dulifulira, sértődésre, és hirtelenharagra hajlamoSOKNAK (soknak), de a bejárathoz közel helyezném el, hogy könnyen meg lehessen találni, vagy míg sorba-állnak esetleg, bámészkodáskor rápillantanának, és hopp, már tennék is a kosarukba. Vagy nem is, nem önkiszolgáló lenne, muszáj legyen trécselni.

És fizetni is kizárólag „kedves szó”-val lehetne. Nagy bevásárláskor történetekkel, mesével, apróságokért leszaladottak esetleg egy viccel, kedves bókkal, gyors mosollyal egyenlíthetnék ki a számlát.

Lenne ennek a Patikának egyik sarkában egy teázó is, hogy kifújhassák magukat, amíg a szükséges szer hatni kezd.

Közhely, de természetesen  mindig kapható lenne „Leszarom”-tabletta is, kizárólag a problémakezelés teljes csődje esetén hatásos kiszerelésben (kilóra) Ez a tabliska nem serkentené az emésztést, és lassan kéne elrágcsálni, csukott szájjal, két kézzel pedig speciális csuklómozdulatokkal kiegészítve, hogy a szer használata közben ne tudjon a spaciens se beszélni, se klavit nyomogatni. Rendszeresen enném én is, sérült csomagolásút megdézsmálva, lassan szopogatva, hogy mire leér, már nem is járatnám az agyam mások idióta értetlenségén, egyűgyű bárgyúságán, reménytelen elmagyarázásra.

Fájdalommentes Arcizom-bénító szépítő krémet is árulnék, hogy a legnagyobb baromságra se torzulnék vicsorba, hanem diplomatikus műbáj feszülne rá emberi vonásaimra, később pedig szempillarezegtetéssel lehetne lepergetni az elszáradt krémmaradványokat.

TudatNyelvmódosító (szájban  duzzadó) rágógumikat olyanoknak tartanám, akik sokat és nagyokat hazudnak, vagy elfelejtették az összes őszinte emberi mondatot, kizárólag mesterkélten előadott üres kliséket, egymás után rakott sablonokat képesek gügyögni. Olyankor, ha „Tilos az őszinte vélemény” feliratú helyzetbe kényszerülnek, a pasztilla hatása késleltethető, illetve csökkent adag bevételekor, megmaradna az illető képessége disztingválásra, de TUDATÁBAN lenne, hogy mi a lényeg, és mi a címke.

Szófosásra kapható lenne nálam spéci virágesszencia, felesleges körök megszüntetésére, mellébeszélések ellen ...

A legkedvesebb szerem a Gondszüntető fülcsepp: 3-3 cseppet kellene lefekvéskor mindkét fülbe cseppenteni, mely megszüntetné a cikázó agyalgásokat, reggelre pedig rendezné a gondolatokat.  Rendszeres használata a félrehallásokat is megakadályozná.

Hasonló elven működne a Szemvidító csepp, a jó dolgok meglátására kifejlesztve, de hatása "kedvesen-és-szépen-nézni"-tudást tenne lehetővé olyanokra is, akiknek még puszta látása sem kellemes (nemhogy nézése), drágább változata megszünteti a villámok szórására való késztetettséget (ez egy kicsit drágább, de akciósan is kapható)

Hajzselém a hülyeségek hallatán égnek-álló hajszálak lesimulására szolgálna,
de lehetne kapni olyan tyúkszemtapaszt, amely azonnal - és hosszú  távra fájdalomcsillapítana, ha ráhágnának, 
szélesdózisú arc-csillapító maszkot, ha túl nagy, 
derék-tapaszt, ha oldalbavágtak, 
pletykatapaszt a féligazságokat továbbsutyorgóknak, mások hülyeségeit ismételgetőknek,  
és persze folyamatosan lehetne kapni az izolációs fóliát (melegőrző takaróként  (és nem csak reklámfogásként), valamint az éhségűző tablettát, meg szép álmokat adó kispárnát,  meg  meleg - sosem elkopó - hétmérföldes kiscsizmát, kabáttermosztátot, kihajtogathatós nagyszárnyú virrasztó éji felleget ...meg ...

...és még annyi mindent...

Kinézetre olybá gondolnám, hogy belesimuljon Szoboszlay Eszter boltjai  közé
5 megjegyzés:

  1. Szenzációs ötlet!
    Látod a javítani valókat, akkor tudod ezt mind figyelmen kívül kell hagyni, mert javíthatatlan.

    VálaszTörlés
  2. Néha nekem is vannak ilyen ötleteim. Tetszett az írás :-)

    VálaszTörlés