2011. február 22., kedd

Szemétbizsu?

Nem tudok napirendre térni felette, találtam egy olyan furcsa érdekes, új dolgot, hogy bizonyos tenger-(óceán)- partokon (Bermudákon és még pár helyen :)): Egyesült Államokban, Kaliforniában, Északnyugat-Angliában, Mexikó, Hawaii, Puerto Rico, Nova Scotia, Ausztráliában, Olaszországban és Dél-Spanyolországban ) az áramlatok, a dagály, valahogy kilószámra sodor néha partra régen eltört sörös-boros-pezsgős-tudjisten milyen üvegek cserepeit. http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_glass

Igenám, de a sós víz a homok súrlódása, a víz sodrása valami egészen elképesztő  formájú  megszelídült színű tüneményeket hoz létre belőlük. A turisták özönlenek, hisz szerencse is kell hozzá, hogy rábukkanj, a helyi lakosok viszont dühöngenek (hiszen a halászatukat teszi tönkre ez a látványosság), ők szemétnek tekintik, és megpróbálják eltüntetni. Megy a harc. De néhány ember elképesztő ékszereket készít belőle. Meglódul az ember fantáziája, de kicsit ódzkodok is. Mindenesetre érdekes.
pl ebben a blogban, vagy itt is

Néhány mutatóban: elképesztő

2011. február 19., szombat

Aaztaaaaaa

Valami szédültjó blogot találtam, ezt látni kell:szenzációs dolgok vannak: farmer a asztallábon, villából fogas,  millió ötlet dugókból
(csak honnan klehet ennyi dugóhoz jutni?

2011. február 11., péntek

alla puttanesca

avagy spagetti szajha stílusbanJ)))))
(Vitatott, hogy honnan az elnevezés: egyesek szerint a szósz fűszerességére, csípősségére való utalás a tészta megnevezése, mások úgy tartják, hogy a tészta olyan gyorsan és olcsón összedobható, hogy az örömlányok két kuncsaft között ezt készítették (ez utóbbi csak mese, hiszen akkora adag fokhagyma van benne, ami rontotta volna az üzletetJ)))))

Sofia oldalán találtam tegnap róla egy élménybeszámolót (a spagettiról!!!), klikk
Éva megkereste a receptjét klikk
Nekem meg összefutott a nyál a számban, és még azon melegében megcsináltam…

És nincs is saját képem róla, mert „sajnos” olyan illata volt, meg ismeretlen/új volt számomra, hogy azon melegében felfaltam, a hűlt helyét meg már nem volt kedvem lefotózni éjszakaJ))

Apróra vágott fokhagymát, és lilahagymát pirítottam olívaolajon (bocs, nem volt vörös). Majd bele apróra vágott chili paprika (nekem csak szárított volt), olívabogyó , kapribogyó, kockára vágott paradicsom (konzerv volt itthon) és oregánó, sóval és borssal ízesítve. és pici szardellát olajával (sajnos csak kevés volt itthon, ezért kicsit másítottam még, mert pici tonhalkonzervet is belezuppantottam (nem rontotta el) bele. Nagy csokor petrezselymet ráaprítottam. A közben kifőtt al dente spagettire öntöttem, ennyi. Kicsivel több (dupla) fokhagymát használtam, mert megfáztam, és kívántam az erős, csípős, fűszeres ízeket.

2011. február 6., vasárnap

Játék

Nekem nagyon tetszik  (bár még életemben nem nyertem semmit ilysen kisorsolósságosságon)