2011. január 30., vasárnap

Játék:

Izgalmas játékot hírdetett Dióhéj:
gyönyörű nesszeszerei vannak, és csodás csinálmányai...




Ezt írta:

"A játéknak annyi a lényege, ami másoknál is általában, kivéve, hogy én kihagyom belőle a fészbúkot. Tehát, a játékot rendszeres olvasóim között hirdetem, írjátok meg a blogotokban és hagyjatok itt egy megjegyzést, hogy tudjam melyik nyereményre fáj a fogatok. 

1. Saját festésű és nyomtatott anyagokból egy szerény kollekció
2. Stitched with Love című könyv, applikációk lépésről-lépésre, minták és ötletek (ízelítő a képeken)
3. És azoknak az olvasóknak, akik nem varrnak, egy neszesszer, a nyertes által választott színvilágban"

2011. január 29., szombat

Sütök


8 marék makaróni , lehetőleg könyök makaróni
Vaj, a tepsi kikenéséhez,  
Kb 20 dkg extra édes cheddar sajt, (fele felkockázva, fele reszelve)
2 ek. liszt
1 1⁄2 tk. száraz mustár (por? Vagy „nem édes”)
1/ 4 tk. frissen őrölt fekete bors
1/ 4 tk frissen reszelt szerecsendió
1⁄8 tk. cayenne-i bors
2⁄3 csésze tejföl
1 ½ csésze sör
2 tojás, enyhén felverve
1 1/2 csésze tejszín
1⁄3 csésze reszelt hagyma
1 tk. Worcester szósz

1. Melegítsük a sütőt 350 fokon. Közben a tésztát forró vízbe dobjuk, kb 3 percig főzzük. és tegyük egy olajozott tepsibe. Keverjük hozzá a kockára vágott cheddar sajtot, és tegyük félre.

2. só, liszt, mustár, bors, szerecsendió, és cayenne-bors keverékét  egy tálba tegyük, Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást és habverővel simára keverjük, tovább keverjük, bele a sört, tejszínt, hagymát, és a Worcester szószt. Öntsük a tojásos keveréket a tepsiben figyelő tésztára, és keverjük össze. Megszórjuk a reszelt sajttal egyenletesen a felületét. Süssük addig, amíg a tészta megsül a szélén, de még mindig egy kicsit laza közepében, kb 30 perc. Hagyjuk hűlni 10 percig tálalás előtt.

2011. január 15., szombat

Parmezános zöldborsópüré Sthal-ból indulva, magánváltoztatással

2 evőkanál vaj, 30 deka mirelit zsenge zöldborsó, kb 8 deka parmezán, 3 deci tejszín, frissen reszelt szerecsendió, frissen őrölt fekete bors, 2 csokor (nem tévedés!) friss petrezselyem Egy teflonserpenyőben alacsony lángon felolvasztom a vajat, aztán hozzászórom a mélyhűtőből előkotort fagyos, zöldborsógyöngyöket és fedő alatt puhára párolom őket.

Na innentől már nem az eredeti Stahl receptet követem, bocsi, mert míg Ő „Közben megreszelem a friss parmezánt és előszedem a turmixgépemet a polc mélyéről. Gyorsan beleteszem a gépbe a puha zöldborsót, a reszelt parmezánt és hozzálöttyintem a tejszínt is. A turmixgép fölött alaposan megdörzsölgetem a pici, kézi reszelőn háromszor-négyszer a kemény szerecsendiót, utána jöhet a frissen őrölt bors és ollóval a kupac tetejére nyesem a rengeteg, friss petrezselymet is. Sózni nem szoktam, mert a sajt elég sós szerintem”.

Én meg(tekintve, hogy puhára  párolódott a borsó): egyszerűen villával jól összetöröm a gömböcskéimet, megint párolom, kis tejszínt löttyintve rá, megint töröm, megint párolom tejszínlöttyel, stb. Mikor kellően pépesült, rá a bors, meg az apróra vágott sok-sok petrezselyem (imádom), egy-két húzás a szerencsdióval a reszelőn, bele a parmezánt, oszt jónapot...

Emellett egy teflonserpenyőben, gyorsan megpirítok 2 nagy szelet, ujjnyi vastag füstölt, főtt sonkát mivel a kedvenc sonkaárus bácsi a piacon megest elcsábított :)) két szelet vásárlására 



Párnák

Imádom a párnákat, jó sok van. Kell bekuckolni közéjük, nézdegélni szépségüket, meg különben is fogyóanyag, jöhet belőle sOOOOOk :)) innen


2011. január 5., szerda

Cupak:-)

Nem én találtam ki (demértnemis:)))))), innen lestem, de nagyon nagy ötlet:)))))))