2011. január 29., szombat

Sütök


8 marék makaróni , lehetőleg könyök makaróni
Vaj, a tepsi kikenéséhez,  
Kb 20 dkg extra édes cheddar sajt, (fele felkockázva, fele reszelve)
2 ek. liszt
1 1⁄2 tk. száraz mustár (por? Vagy „nem édes”)
1/ 4 tk. frissen őrölt fekete bors
1/ 4 tk frissen reszelt szerecsendió
1⁄8 tk. cayenne-i bors
2⁄3 csésze tejföl
1 ½ csésze sör
2 tojás, enyhén felverve
1 1/2 csésze tejszín
1⁄3 csésze reszelt hagyma
1 tk. Worcester szósz

1. Melegítsük a sütőt 350 fokon. Közben a tésztát forró vízbe dobjuk, kb 3 percig főzzük. és tegyük egy olajozott tepsibe. Keverjük hozzá a kockára vágott cheddar sajtot, és tegyük félre.

2. só, liszt, mustár, bors, szerecsendió, és cayenne-bors keverékét  egy tálba tegyük, Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást és habverővel simára keverjük, tovább keverjük, bele a sört, tejszínt, hagymát, és a Worcester szószt. Öntsük a tojásos keveréket a tepsiben figyelő tésztára, és keverjük össze. Megszórjuk a reszelt sajttal egyenletesen a felületét. Süssük addig, amíg a tészta megsül a szélén, de még mindig egy kicsit laza közepében, kb 30 perc. Hagyjuk hűlni 10 percig tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése